DÜNYANIN KARA KUTUSU KUTUPLAR İSİMLİ eTWİNNİNG PROJEMİZ İLE ÇALIŞMALARA BAŞLADIK

Okulumuz İnşaat Teknolojileri Öğretmeni Sevgi Bayram, İnşaat Teknolojileri, Elektrik Elektronik Teknolojileri ve Güzellik Hizmetleri Bölümü 9.10.11. ve 12. Sınıf öğrencilerinin katıldığı Avrupa Okullar Topluluğu eTwinning platformunda EARTH'S BLACK BOX THE POLES (DÜNYANIN KARA KUTUSU KUTUPLAR) isimli proje ile çalışmalara başlamıştır.

Günümüzde farklı ülkeler Güney Kutbu ve Kuzey Kutbu ile ilgili çeşitli bilimsel araştırmalar yürütmektedir.  Bu bilimsel çalışmalarla buzullar incelenmekte, buzullarda saklanan kayıtlar araştırılarak iklim değişikliğine ilişkin tahminlerle çeşitli önlemlerin alınabileceği düşünülmektedir.  Bu önemden yola çıkarak çalışmamızın amacı, öğrencilerimizin kutup çalışmaları konusundaki farkındalık düzeylerini belirlemek, kutup buzullarının iklim değişikliği ve erimelerin azaltılmasına doğrudan etkisinin olup olmadığını araştırmak ve iklim değişikliğini önlemeye yönelik bireysel eylemleri belirlemektir.

Proje Ortakları

Giresun Atatürk Vocational and Technical Anatolian High School

Romanya Gheorghe Șincai National College,

Bulancak 19 Eylül Vocational and Technical Anatolian High School

Union of Chambers and Commodity Exchanges of Türkiye Vocational and Technical Anatolian High School

Abdullah Hakan Tangülü Special Education Vocational School

Erzurum Oltu Nenehatun Vocational and Technical Anatolian High School

Batman Cumhuriyet Vocational and Technical Anatolian high school

France Lycee Professıonnel Gabrıel Perı

Batman Malabadi Vocational and Technical Anatolian High School

TOB Vocational and Technical Anatolian High School

Gheorghe Șincai National College, Baia Mare

Terjola N1 Public School

Eryaman Şehit Okan Koç Anatolian Imam Hatip High School

Projede yer alan öğretmenlerimize ve çalışmalarda katkıları bulunan öğrencilerimize teşekkürlerimizi sunarız.

01.12.2023 67

01-12-2023