Küresel Afet Risk Azaltma Gençlik Zirvesi Düzenlendi

Okulumuzun İnşaat Teknolojileri ve Elektrik Elektronik Teknolojisi öğrencileri, Mühendislik Temelli Sürdürülebilir Eğitim Temasıyla yola çıktıkları Tubitak, Teknofest, eTwinning ve Erasmus Projelerinde geçmiş çalışma yapan mezun öğrencileri ile birlikte Türk Japon Vakfı, JICA ve  AFAD kurumları tarafından "Küresel Afet Risk Azaltma Gençlik Zirvesine" Japonya, Almanya ve Türkiye'deki çeşitli okullarla bir araya geldi. Geçmiş yıllarda İnşaat Teknolojileri Öğretmeni Sevgi Bayram tarafından yürütülen "Afet Risk Materyal Geliştirme Yarışması" olarak Türkiye Derecesi ve Teşvik ödülü alan okulumuz, Özellikle Bütünleşik Afet Yönetimi ve Çevre ile uyumlu mühendislik teknojileri örneklerini Japonya'daki öğrencilerle paylaştı. Özellikle kültürel paylaşımı ortak dilde yapan öğrenciler birbirlerine bu anlamda sorular sordular. Okulumuzdaki Afet Önleme çalışmaları hakkında bilgiler verdiler. Bu sene ilk defa Online Yapılan programda, gelecek seneler Batman ilimizde de bu anlamda yüzyüze çalışmalar gerçektirilecektir. Katılım sağlayan öğretmen ve öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.

31.10.2023 74

31-10-202331-10-2023