MESLEKİ EĞİTİMDE SÜRDÜRÜLEBİLİR DÖNÜŞÜMÜN YEŞİL BECERİ YANSIMALARI İSİMLİ eTWİNNİNG PROJEMİZİN ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI

Okulumuz İnşaat Teknolojileri Öğretmeni Sevgi Bayram, İnşaat Teknolojileri, Elektrik Elektronik Teknolojileri ve Güzellik Hizmetleri Bölümü 9.10.11. ve 12. Sınıf öğrencilerinin katıldığı Avrupa Okullar Topluluğu eTwinning platformunda GREEN SKILLS REFLECTIONS OF SUSTAINABLE TRANSFORMATION IN VOCATIONAL EDUCATION (MESLEKİ EĞİTİMDE SÜRDURÜLEBİLİR DÖNÜŞÜMÜN YEŞİL BECERİ YANSIMALARI) Iisimli projemiz çalışmalara başlanmıştır.

Sınırlı kaynakların tükenmesi birçok sektörü yenilenebilir enerjiyi benimsemeye ve “Yeşil Dönüşümü” benimsemeye itmiştir.  Yolculuğumuz, eTwinning ve Erasmus projeleri aracılığıyla farklı ülkelerdeki okullarla işbirlikleri yaparak okullarda sürdürülebilir uygulamalarla başladı.  Avrupa Komisyonu'nun Yeşil Becerileri'ne göre çeşitli disiplinlerdeki farklı yaşam alanlarında "Yeşil Beceri Yansımalarını" sergilemek için misyonumuzu daha büyük sürdürülebilir atölyelerle genişletiyoruz.  Projemizi Avrupa Komisyonu'nun Yeşil Beceriler yönergeleriyle uyumlu hale getirerek, bireyleri 21. yüzyılın zorluklarıyla baş etmek için gerekli bilgi ve becerilerle donatırken, daha yeşil, daha sürdürülebilir bir geleceğin ilerlemesinde rol oynamayı hedefliyoruz.  Bu faaliyetlerin bir sonucu olarak, işletmelerin ve ekonomik sektörlerin çevresel etkilerini sonuçta SCH ve VET Okullarında sürdürülebilir seviyelere indiren Yeşil işlere odaklanacağız.

Proje Ortakları

Batman Cumhuriyet Vocational and Techical High School

Italy IISS "Mario Pagano" di Campobasso

Italy Euclide Caracciolo Technical High school

France LYCEE PROFESSIONNEL GABRIEL PERI

Lithuania /Panevėžio r. Naujamiesčio lopšelis-darželis „Bitutė“

Serbia GTŠ Neimar, Niš

Georgia LEPL Terjola N1Public School

İlbeyli - Beyteks Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Batman Mezopotomya Vocational and Technical High School

Ankara Dikmen Nevzat Ayaz Vocational and Technical High School

Samsun Vocational and Technical High School

Tekirdağ Vocational and Technical High School

Giresun Vocational and Technical High School

Projede yer alan öğretmenlerimize ve çalışmalarda katkıları bulunan öğrencilerimize teşekkürlerimizi sunarız.

01.12.2023 130

01-12-2023