NEDEN OKULUMUZU TERCİH ETMELİSİNİZ

26.04.2022 447

Ülkemizde üniversite mezunu işsiz sayısının 2000 yılında 143 bin olduğunu, bu sayının 2015 yılında 774 bine yükseldiğini görüyoruz. Meslek liseleri 'nde eğitim alan yükseköğretime devam etmek istemeyen öğrencilerin, iş bulmaları ve mesleklerinde ilerlemeleri daha kolaydır.

Meslek Liselerinde okuyan öğrenciler diğer liselerdeki öğrenciler gibi tüm kültür derslerini en iyi şekilde okulda alırlar.Bunun yanında da meslek bilgisi derslerini alırlar. Meslek liselerinde eğitim alan öğrencilerin erken yaşta mesleklerini seçmeleri sayesinde kendilerine olan güvenleri artar.

Cumhuriyet  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak gençlerimizin birer meslek sahibi olabilmesi için tercih ettikleri alan ve dalda eğitim alma şansı sağlıyoruz. Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde; Elektrik-Elektronik, Harita ve Tapu Kadastro, İnşaat Teknolojileri ve Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanlarında eğitim verilmekte ve öğrencilerimizin tercih seçeneğini oldukça fazladır. Ayrıca Harita ve Kadastro bölümümüz Batman genelinde sadece bizim okulumuzda mevcuttur.

Mesleki ve Teknik Anadolu liselerinden mezun olan öğrenciler eğitim gördükleri alan ve dalda hem diploma hem de işyeri açma belgesine sahip olup teknisyenlik unvanı kazanırlar.

  • LGS puanı yoktur.
  • Donanımlı atölye ve laboratuvar uygulamaları ile öğrencilerin iş yaşamında bir adım önde olması amaçlanır.
  • Üniversitede akademik eğitimlerini devam ettirmek isteyen öğrencilerimize ücretsiz  hafta sonları Destekleme ve Yetiştirme Kursları ile danışman öğrenci sistemi ile YGS-LYS hazırlık  imkânları sunulmaktadır.   
  • Okulumuz iş birliği yaptığı firmalar aracılığıyla öğrencilerimize staj yerleri konusunda yardımcı olmakta ve bu sayede sektör-eleman karşılaşması sağlanmakta böylece öğrencilerimiz mezun olmadan iş yerleri ve alanı hakkında bilgi sahibi olmaktadır

Ayrıca öğrencilerimizin staj yaptıkları işletmeler, mezun olduktan sonra karşılarına iş imkânı olarak çıkmaktadır. Mesleki eğitimin kalitesini arttırmak adına yürütülen projelerde en ön sırada yer alan okulumuz bu projeler kapsamında sağladığı bağlantıların güçlerini öğrencilerine açmakta ve mezuniyet sonrası her alanda öğrencilerini desteklemekte, takip etmektedir.