Öğrencilerimiz Projelerini TRT'nin Genç Yetenekler Belgeselinde Sundular

Okulumuz İnşaat Teknolojileri ve Elektrikli Elektronik Teknolojileri öğrencileri ve mezunları, ayni zamanda Harita Tapu Kadastro Bölümü öğretmen ve öğrencilerinin çekimlere drone ile destek vermesiyle geçmiş yıllarda Tubitak, Teknofest ve Çeşitli Proje yarışmalarında finallerde sundukları projelerini TRT Kurdi Ercan Bengi Yapimciliginda yayınlanacak olan "Genç Yetenekler" belgeselinde sundular.  Özellikle her sene finale katıldıkları Teknofest projeleri Çevre ve Enerji Teknolojileri, Tarim Teknolojileri, Engelsiz Yaşam Teknolojileri ve İnsanlık Yararına Teknolojileri yarışmasındaki başarılarını anlattılar. Daha sonra okuldaki meslek atölyelerinde ve kültür derslerinde görüntüler alındı. Milli Teknoloji hamlesi yolunda elindeki tüm imkanları başarıyla dönüştüren öğrencilerimizin cekiminden sonra Proje Danışmanı Insaat Teknolojileri Öğretmeni Sevgi Bayram geleceğin eğitim çalışmaları anlattı. Çekimlere Harita Tapu Kadastro Bölüm Öğretmeni Yakup Araç Drone ile Arazi cekimlerinde destek verdi. artık sınıflarda değil günlük hayatta yaşam odaklı olacağını ve geleceğin Milli Teknolojilerini oluşturacak öğrencilerin Meslek Lisesi mühendislik temelli öğrenciler olacağını ifade etti. Daha sonra okul müdürümüz Halef Akgül ile röportaj çekimi yapan ekip, diğer gün projeleri gerçek hayatta anlatmak için anız sonrası biçerdöverin kullanımı hakkında bir tarlada projelerini anlattı. Batman'ın doğal ve tarihi güzellikler göstermek amacıyla Hasankeyf'te çekimlere devam etti. Toplam 3 bölümde yayınlanacak belgeselde son bölümünde okulumuza yer verilecektir.

11.11.2023 88

11-11-202311-11-202311-11-202311-11-202311-11-202311-11-202311-11-202311-11-202311-11-202311-11-2023