Okulumuz KA 210 VET Green Transformation (Yeşil Dönüşüm) Erasmus Projesi Öğrenci Başvuru Duyurusu yayınlandı

Okulumuz KA 210 VET Green Transformation (Yeşil Dönüşüm) Erasmus Projesi Öğrenci Başvuru Duyurusu yayınlandı

Okulumuz KA 210 VET Green Transformation (Yeşil Dönüşüm) Erasmus Projesi Öğrenci Başvuru Duyurusu yayınlandı

 

Okulumuz İnşaat Teknolojileri Öğretmeni Sevgi Bayram Koordinatörlüğünde hazırlanan 2022 yılında ayni isimli etwinning projesi yürütülen 2022-2-TR01-KA210-VET-000092282 numaralı “GREEN TRANSFORMATION WITH SUSTAINABLE PRACTICES IN VOCATIONAL EDUCATION” isimli Mesleki Eğitimde Küçük Çaplı Ortaklıklar Projesi bu yıl başında kabul olmuştur.

 

İtalya, İspanya'daki Mesleki Teknik Liseler ve Eğitim Kurumlarımlari ile ortak çalışan Projede 4 Ortak bulunmaktadır. Çevre ve İklim Değişikliğinde Sürdurülebilirlik Kavramını Yapı Malzemesi ve Enerji Sistemlerine dayalı Okul Eğitim Çalışmalarını içeren projede öncelikli olarak 2022 eTwinning “Green Transformation” Projesini tamamlamış, Çevre ve İklim Değisikligi konusunda çalışma yapmış Elektrik Elektronik Teknolojisi ve İnşaat Teknolojileri öğrencilerine ve öğretmenlerine yer verilecektir.

 

 Mesleki Eğitim Projesinde 4 İnşaat Teknolojileri öğretmeni ve aşağıdaki kriterleri taşıyan 20 öğrenci seçilecektir. Mesleki Eğitimde Sürdurülebilirlik Kavramını Okullarda ve Eğitim Merkezlerinde 1.Dönem  7 gün İspanya Ibi ve Truejuve kentleri 10 kişilik öğrenci ve 2 öğretmen ve 2.Dönem ayrı 10 kişilik ögrenci ve 2 ögretmen grubu 5 gün Italya Compobasso ’da deneyimleyecek öğrenci ve öğretmenler Proje kurallarına göre katılacaktır.  Başvuru formunu doldurma süresi 30 Ağustos 2023 saat 23.59'ta sona erecektir.

 

 Katılımcı olmasına kriterlerini taşıyan ilk 30 Aday Değerlendirmeye alınacaktır. Projede kişi sayısı sınırlıdır.

 

1.Grup; 10 Öğrenci (Tüm şartları sağlayıp en yüksek puani alan) ve 2 öğretmen (İnşaat Teknolojileri) İspanya Ibi ve Truejuve Kenleri 8-14 Ekim (6 Gün) 

 

2.Grup; 10 Öğrenci (Tüm Şartları sağlayıp en yüksek puanı alan) ve 2 öğretmen (İnşaat Teknolojileri) İtalya Compobasso 1-5 Nisan (5 Gün) 

 

Katilacak öğretmen ve öğrenci sadece bir gruba katılabilir. Projenin kalan 6 ay süresince katılacak Öğrenci sanal eğitim çalışmasına katılmak zorundadır. 

 

Bu formu dolduranlar aşağıdaki yazan şartları kabul etmiş sayılır.

 

Başvuru Formu için tıklayınız.

 

https://forms.gle/Bx7FQAe3UASUk9wy6

 

 

Başvuru formunu doldurmadan önce tüm açıklamaları dikkatlice okuyunuz.

 

PROJE KATILIMCI SEÇİM SÜRECİ 

 

Seçim KOMİSYONU:

Katılımcılar proje yönetim ekibi üyeleri (Proje Koordinatörü, Yetkili Kurum Amiri, Proje konusunda deneyim sahibi Meslek Alan Ögretmenleri) tarafından seçilecektir. Şeffaflık açısından okul aile birliği ve okul öğrenci başkanı komisyona katılacaktır.

 

PROJEDE KATILIMCI OLMA KRİTERLERİ:

Bu kriterler projenin uygulanması için gerekli kriterlerdir. Ulusal Ajansa seçilen öğrencilerin bilgileri iletilecektir.

 

1.Okulumuz inşaat teknolojileri, elektrik elektronik alanında 9.10.11 ve 12. sınıf öğrencisi olmak.(Öncelik)*

 

2.Başta eTwinning olmak üzere, Tubitak, Teknofest gibi bilimsel ćalışmalarda yer alıp, başarı sağlamış olmak ve projelerde verilen sorumluluğu sonuna kadar yerine getirmek. (Öncelik)*

 

3.Çevre ve İklim Değişikliği, Yenilebilir Enerji ve Sürdurülebilirlik Konusunda yapılan Sosyal Faaliyetlerde Gönüllü olarak calışmalara katılmış olmak. (Öncelik)*

 

4.Anne-babası, 18 yaşından büyükse kendisi imzalı bir dilekçe ile okulumuza başvuru yapmak.

 

5.Kınamadan daha ağır bir disiplin cezası almamak. 

 

6.Uçak seyahatine sağlığı elverişli olmak.

 

7.Yukarıdaki kriterleri taşıyan inşaat teknolojileri, elektrik elektronik alanında 9.10.11 ve 12. sınıf tüm okul öğrencilerimiz, proje başlangıç tarihinden 12 ay önce mezun olmuş potansiyel bir katılımcı adayıdır.

 

*Önemli Not: Yukarıdaki 1.2.3.maddelerden herhangi birini taşımayan öğrenciler başvurusu alınmayacaktır. Proje eTwinning projesi devami olup bu faaliyetlerinde yer alan öğrenciler tercih sebebidir.

 

DEĞERLENDİRME:

 

Katılımcılar aşağıdaki puanlandırma yöntemine göre ADİL ve ŞEFFAF olarak yüksek puandan düşük puan doğru sıralanıp seçilecektir:

 

1-)Yapılacak çevre ve iklim değişikliği temelinde ekolojik sürdürülebilirlik ve enerji verimliliği konusunda online mesleki bilgi sınavında aldığı not, (100 puan üzerinden).

 

2-)Ingilizce Dersinde en az 60 ustu ortalamaya sahip olmayak. Gerekirse okulumuzda yapılacak İngilizce sınavından aldığı not, (100 üzerinden).

 

3-)Şehit çocuğu olma, (50 puan).

 

4-)Başta eTwinning olmak üzere, Tubitak, Teknofest gibi Ulusal veya uluslararası yarışmalarda yer alma ve başarı sağlamış olma (ulusal 25, uluslararası 40 puan).

 

5-)Engelli olma, en az %40 engelli, (20 puan).

 

6-)Kız öğrencilere +25 puan fazla verilecektir.

 

Ek Bilgi:

Katılımcı adaylarının almış olduğu puanlar ve toplam puanı bir tablo halinde hazırlanıp, okulumuz duyuru panosunda ve okul internet sitesinde yayınlanacaktır. En yüksek puandan en düşük puana doğru; 20 asil ve 4 yedek katılımcı seçecektir. Seçilecek öğrenciler veli ya da proje katılımcı beyannamesindeki tüm şartları kabul etmiş sayılır.

 

Okul pansiyonumuzda 120 öğrenci kalmaktadır. Bu öğrencilerimizin çoğunluğunun aileleri uzak köylerden yaşamakta, aralarında öksüz, yetim mağdur olan öğrenciler vardır. Yukaridaki Kriterlere uygun katılımcıların 10'u bu dezavantajlı öğrenciler arasından seçilecektir.

22.08.2023 195