OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİ YEŞİL DÖNÜŞÜMDE KODLAMA ADI ALTINDA YAPTIĞI ÇALIŞMALARIYLA AVRUPA MÜKEMMELİYET SERTIFIKASI ALDI

Okulumuz, Insaat Teknolojileri ve Elektrik Elektronik Teknolojileri öğrencileri tarafindan uygulanan Batman Il Mem Arge Koordinatörlüğünde Batman100 koduyla, İnşaat Teknolojileri ögretmeni Sevgi Bayram tarafından Avrupa Kod Haftası 2023 çalışmaları kapsamında Mükemmelliyet Sertifikası almıştır. Öğrencilerin dijital becerilerini geliştirmeye yönelik olarak Avrupa Komisyonu Mükemmelliyet Sertifikasını 2. kez kazanmıştır. İşbirlikçi paydaşlarımızla gerçekleştirdiğimiz Yesil Dönüşüm Uygulaması, Code Week 4 All çalışmalarına katılarak 2023 EU Code Week 4 All aktivetelerini başarıyla tamamlamıştır. Çevresel Sürdürülebilirlik Projesi kapsamında öğrenciler, Web 0.2 aracını kullanarak yaşam izlerini hesapladıkları Yesil Dönüşüm etkinliğine katılmışlardır. Sürdürülebilir alanları keşfetmiş, gelecekteki Karbon Ayak İzi hesaplamaları için R/Vr Araçları kullanarak panoramik görüntüler yakalamışlar ve çevreden topladıkları atık malzemelerden Ahşap Kutular oluşturarak bunları okulda aydınlatmalı bir sunum panelinde sergilemişlerdir. Ayrıca, Canva, Genially, Pano2vr ve 2D/3D modelleme araçlarını kullanarak derecelendirmeler oluşturmuş ve bunları QR Kodlarla bağlantılı panoramik görüntülerle birlikte basmışlardır. Geçmişten bugüne katılımcı olan öğretmenlere ve öğrencilere çok teşekkürler.

Link: https://codeweek.eu/view/544832/take-a-step-for-green-with-0co2-footprint

05.03.2024 52