Tarihçemiz

28.04.2022 386

OKULUMUZ

(CUMHURİYET MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ)

2001-2002 eğitim öğretim yılında Batman Merkez İmam Hatip Lisesinin ek binasında eğitim öğretime başlamıştır.

2005-2006 eğitim öğretim yılına kadar İmam Hatip Lisesinin binasında eğitim faaliyetlerine devam eden okulumuz bu tarihten sonra Batman Merkez Ticaret Meslek Lisesinin 3. ve 4. katına taşınmış ve eğitim öğretime 2010 yılına kadar burada devam etmiştir.  2010 yılında Ticaret Meslek Lisesinin yeni binasına taşınmasıyla Ticaret Meslek Lisesine ait olan hürriyet mah. 26. cad 437 sk no:1 adresinde bulunan Ticaret Meslek Lisesi binası bakanlık ve valilik oluruyla okulumuz Cumhuriyet Lisesine tahsil edilmiştir.

Okulumuz 1989 yılında yaklaşık 8.500 metrekare bir arazi üzerinde kurulmuştur. Okulumuz bodrum katı ve 4 kat olmak üzere 5 kattan oluşmaktadır.

2007 yılında okulumuzun karşı tarafında bulunan 350 kişilik erkek öğrenci yurdu tamamlanarak okulumuza bağlanmış ve 2007 Şubat ayından itibaren okulumuz pansiyonlu okul olarak eğitim öğretime devam etmiştir.

Okulumuz 5 idare odası 21 derslik ve diğer idare birimlerden oluşmaktadır Okulumuzda 2  mesleki uygulama labaratuvarı, 1 konferans salonu, 2 kütüphane, 1 büyük kantin, 1 yemekhane ve 1 büyük spor salonu bulunmaktadır. Okulumuzun tüm koridorları, tüm iç bölümleri, ön ve arka bahçeleri dört bir çevresi kapalı devre kamera sistemi ile izlenmektedir.

Okulumuzda müdür, müdür başyardımcısı, 5 müdür yardımcısı, 1 yurttan sorumlu müdür yardımcısı, 2 rehber öğretmen, 51 öğretmen, 3 memur, 7 işçi , 1 güvenlikçi ve 645 öğrenci bulunmaktadır.

Okulumuz 2011 yılında Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olmuştur. Okulumuzda Elektrik-Elektronik, İnşaat Teknolojileri, Harita ve Tapu Kadastro ve Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri bölümlerimiz faaliyet göstermektedir.

2012 yılında fatih projesi kapsamında okulumuzun tüm sınıflarına akıllı tahta takılmış ve 2012-2013 eğitim öğretim yılına akıllı tahtalarla eğitim verilerek başlanmıştır.

Okulumuz 2021 yılında tadilata alınmış ve olası bir deprem durumunda öğrencilerimizin ve çevre güvenliği için bina güçlendirmesi yapılmıştır.Spor salonu,kantin, dersliklerimiz ve idare odalarımızda dahil olmak üzere yenileme ve güçlendirme çalışması yapılmıştır.